Ohjeita painikilpailuun osallistuville
Ohjeita kilpailureissuille
- Tarkistetaan ja leikataan kynnet.
- Kisapäivät ovat pitkiä, joten omia eväitä kannattaa ottaa mukaan.
- Kilpareissulla karkit ja limsat nautitaan vasta omien painien jälkeen. Liika sokeri häiritsee painisuoritusta.
- Kilpailupaikalta ei poistuta vaan pysytään valmentajien lähistöllä, ettei myöhästy ottelusta.
- Kaikkia kilpailijoita kannustetaan.
- Painien jälkeen käydään suihkussa ja pestään Nizoral-pesunesteellä. Näin ehkäistään bakteeritartunnat.
Varustelista
- lisenssi
- trikoot, siniset ja punaiset
- painitossut
- verryttelypuku
- juomapullo
- peseytymisvälineet, Nizoral (tai vastaava) pesuneste
- eväät (esim. mehua, voileipiä, keksejä)
- vähän rahaa kisapaikan buffettia varten
Mitä paini on?
Painissa pyritään selättämään vastustaja tai tekemään enemmän pisteiden arvoisia suorituksia kuin vastustaja. Yleensä ottelu voitetaan taitavalla tekniikalla ja käyttäen hyväksi vastustajan virheitä.
Painissa kaikki potkut, lyönnit, lukot tai niveltenvastaiset otteet ovat ehdottomasti kiellettyjä.
Paini on taitolaji, joka kehittää henkistä voimaa, luovuutta, mielikuvitusta, nopeaa reaktiokykyä, ketteryyttä, koordinaatiota ja yksilöllisyyttä. Harrastuksen voi aloittaa jo hyvin nuorena (noin 5-7 vuotiaana) ja se sopiikin nimenomaan lapsille voimataidon kehittäjänä. Paini antaa hyvät valmiudet harrastaa myös mitä muuta lajia tahansa.
Painissa voi myös kilpailun aloittaa varhaisessa vaiheessa sillä aloittelijoille on omia sarjoja. Kilpailuissa samanpainoiset henkilöt painivat omissa sarjoissaan ja tämän lisäksi ikäkausikilpailuissa samanikäiset ovat omissa sarjoissaan painoluokan mukaan (alle 8v, 10v, 12v, 14v, 17v).
Suorituspisteitä (1-5) saadaan erilaisista heitoista, nostoista, kaadoista, allevienneistä, väännöistä, vyörytyksistä, passauksista jne.
Paini jakautuu nykymuodossaan kahteen eri tyylisuuntaan: kreikkalaisroomalaiseen ja vapaapainiin, jotka molemmat ovat olympialajeja.