Huoltajille

Tältä sivulta löytyy huoltajille materiaalia voimisteluharrastuksen seuraamista ja tukemista varten. 
Ohjeita eri tilanteisiin löytyy lisää toimintakäsikirjasta.

 

Jaksamista tukien

Voimistelijalle terveys on tärkeää. Terve urheilija-sivusto tarjoaa tietoa mm. urheiluvammoista ja ravinnosta ja voimistelijan hyvinvoinnista löytyy tietoa mm. ikäryhmittäin Terve voimistelija-ohjeista. Urheilevan nuoren vanhemmille on tarjolla myös opastusta, kuinka tukea lasta harrastuksessaan.
Vinkkejä kisapäivän ruokailuihin ja eväisiin löytyy täältä.
Olemme sitoutuneet puhtaaseen ja terveelliseen urheiluun. Tarkista voimistelijalle sallitut lääkkeet KAMU antidoping-palvelusta. Lisätietoa saat myös SUEKin Antidoping-oppaasta ja valmennuspäälliköltä.
Monipuolisuus harrastamisessa on olennaista, ja seura tukee tätä myös taloudellisesti: lue useamman lajin harrastamisen tuesta Haukiputaan Heitossa täältä

 

Kestävästi kierrättäen

Vaikka mm. kisapukujen siirtämisessä nuorempien käyttöön on monenlaisia haasteita, pyrimme toimimaan kestävästi; jaostollamme on käytössä varustepörssi ja olemme myös kiinnostuneita ottamaan uudelleen käyttöön tarpeettomaksi jääviä hyppynaruja, palloja, vanteita ym. Lue lisää täältä.  

 

Kilpailuissa kannustaen

Kilpailevan voimistelijan huoltajan on hyvä olla tietoinen kisaamiseen liittyvistä asioista. 
Kisanet toimii Voimisteluliiton kisojen alustana, sisältäen kilpailujen ajankohdat, infot ja tulokset. TUL:n alaisille kisoille on oma Kisanet.

Koulun käyminen on urheilevankin lapsen ja nuoren tärkein tehtävä (ks. lisää seuratoimijan oppaasta.) Siksi pyrimme järjestämään kisamatkojen ym. aikataulut koulutyö huomioiden. Jos kuitenkin koulusta joudutaan olemaan poissa, huoltajan tulee tehdä poissaolohakemus. 
Jaosto kannustaa poissaolojen minimoimiseen ja toimimme lähtökohtaisesti koulujen ohjeen mukaan:

"Mikäli oppilas joutuu lähtemään urheiluun liittyvään reissuun esim. perjantaina iltapäivällä, tulee hänen olla koulussa normaalisti perjantaina. Hän voi ottaa matkatavarat mukaan kouluun tai sitten varata siihen vain sellainen aika, että hän ennättää yhteiskuljetuksen. Toivomme, että seuroilta tulee viesti / anomus koululle, jossa ilmoitetaan poissaolon  tarve ja lähtöaika. Viikonlopun jälkeen tullaan maanantaina normaalisti kouluun. Jos paluu on puolen yön jälkeen, niin silloin kouluun tullaan viimeistään klo 10

 Lajikoordinaattori voi lähettää kouluille kisoja varten viestin kootusti (lähtijöiden nimet ja yhteystiedot koululle on ilmoitettava kisailmoittautumisten varmistumisen myötä valmennuspäällikölle).

 

Positiivisesti kommunikoiden

Toivomme että vanhemmat seuraavat myös sitä, miten lapset ja nuoret kommunikoivat harrastuksestaan ja viestivät sen parissa. Tutustu myös digiarjen suositukset -materiaaliin.
Verkkosivuillamme voit perehtyä ohjeistukseemme viestinnästä ja kommunikaatiosta.

 

Turvallisuutta rakentaen

Tavoitteenamme on, että toimintamme on sekä fyysisesti että psyykkisesti turvallista. 

Fyysistä turvaa tuo koulutettujen valmentajien antaman ohjauksen lisäksi vakuutusturva. Harrasteryhmien voimistelijoilla on kerhovakuutus, ja lisenssivoimistelijoilla on mahdollisuus liittää lisenssiinsä vakuutus. Huom! oma tai lisenssiin liitetty vakuutus on välttämätön kilpailuissa, mutta se kattaa myös harjoitustapahtumat. Lue lisää täältä.

Seurassamme ei suvaita epäasiallista käyttäytymistä. Toimintakäsikirjasta löytyy ongelmanratkaisupolku, jos tällaista kohdataan. Lisäksi on mahdollista kääntyä seuran häirintäyhdyshenkilöiden puoleen.

Tietoisuuden lisäämiseksi tästä asiasta toivomme, että etenkin kilpatoiminnassa mukana olevat yli 12 -vuotiaat voimistelijat tutustuvat Et ole yksin -palveluun ja suorittavat säännöllisesti joko ”Tunnetko rajasi” -testin tai nuorille suunnatun ”Häirintä urheilussa" -kurssin.
Lue lisää asioiden käsittelystä liitossa ja seuroissa täältä.